HTML

eNBéEGY

Magyarfoci alulnézetből

tag

2007/08 (2) dvsc (1) dvtk (1) honlap (1) honvéd (1) kupa (1) paks (1) siófok (1) sopron (1) statisztika (1) tatabánya (1) válogatott (1) Címkefelhő

más is nézi

  • cikoria: Köszi :) (2008.05.30. 11:54) nullhét
  • ZoLee: Sok blogíró azt hiszi, hogy ha valamit böfög, az rögtön olvasható, emészthető, és élvezhető. Azt h... (2008.05.29. 22:23) nullhét
  • cikoria: rómában van a főnököm :) (2008.05.29. 21:42) nullhét
  • tank jános: ez fasza:-))) hogy van ennyi időd?:-))) (2008.05.29. 17:59) nullhét
  • cikoria: Szívemből szóltál :) (2007.08.24. 15:58) Válogatottak a bajnokságban
  • Utolsó 20

licenc

Creative Commons Licenc

Válogatottak a bajnokságban

2007.07.30. 16:16 cikoria

Minden jólfejlett bajnokságnak szintmérője kell legyen, hogy mennyi válogatott játékost tudnak soraikban a csapatok. Az NB1-nek nem kell szerénykednie a darabszám tekintetében, minőségében azonban annál inkább. Átlagosan 4,5 minősített futballista kergeti a labdát az egyesületekben (72/16=4,5).
Ex, illetve jelenlegi magyar válogatottból 58 darabot sikerült összeszámolnom, ami ha úgy nézzük több, mint öt csapatra való játékos. Tényleg van ennyi válogatott szintű futballista az országban (nem számolva az idegenlégiósainkat, akik szinte még a belga harmadosztály serdülőcsapataiból is bekerülnek)?

Az első táblázatban a legtöbb válogatott mérkőzéssel bírókat sorolom fel, néhány tanulság kíséretben.
 névcsapatországmérkőzésgól
1GenitoBp. HonvédMozambik380
2Dombi TiborDebrecen 351
3Horváth FerencPaks 3211
4ThierryDebrecenGabon310
5Kenesei KrisztiánVasas 299
6Végh ZoltánMTK 250
Az első hatba simán be lehetett kerülni már 25 válogatottsággal is, ami valljuk be igen elborzasztó, ha abból indulunk ki, hogy Illés Béla, Halmai Gábor, vagy Sebők Vili 50 környékére is eljutott. Ráadásul a listában szerepló magyarok nagyjából ugyanazt a generációt képviselik, mint a nemrég visszavonultak.
Az első helyet a kispesti Genito szerezte meg, akinek a mérkőzésszámát (egyelőre bizonyíték nélkül) kéretik kétkedve fogadni. Mozambik nem tartozik a nagy futballnemzetek sorába, az onnan érkezők sokszor azt állítanak magukról amit akarnak, igaz, Genitót az elmúlt időben rendszeresen hazahívták a nemzeti csapathoz.
Dombi Tibi még mindig szélvészgyors, a magyar Robben. A különbség talán csak annyi, mint a Debrecen és a Chelsea között.
Horváth Ferinek volt egy jó éve, akkor az olaszoknak kettőt hintett. Még mindig pályán van.
A debreceni Thierryt már egy ideje itt eszi a fene, de semmi emlékezetes nem jut eszembe róla. Nem ő volt az évad igazolása. Neki biztos a lelkébe mászott a közelmúltbeli mészölyiáda.
Kenesei "Kenő" Krisztián csak mutatóban szerepel a listán, mert közben elhagyva a Vasast az olasz második vonalba távozott. Sajnos pont elkerülte álmai csapatát a Juventust, sebaj majd vígasztalódik kedvenc PSP-jével.
Végh Zoltán sokadvirágzását éli az MTK-ban és a válogatottban is, jelenleg ő számít mindkét csapat első számú kapusának. A háló előtt a harmincix még fiatal.

A válogatottakban szerzett gólok szerinti listát pironkodás nélkül nehéz lenne itt szerepeltetni, így inkább eltekintek tőle. Elég legyen annyi, hogy a finn Roiha 4 góllal dobogós... (akit bővebben érdekel: link az oldal alján)

Mit kapunk akkor ha csapatok szerinti bontásban filézzük ki a spílereket? A Dózsa és a Loki együtt 25 válogatottat tud a keretében. A Hajdúságban 13-ból 9-en magyarok, míg a Megyeri úton 12-ből 10-en. A legegzotikusabb talán az újpesti Foxi, aki a Közép-afrikai Köztársaság fociüdvéért harcol a pályákon.
A Nyíregyháza csak külföldről vesz válogatottakat, mindkét listánkba felvett játékosa egyszeres román válogatott. Ha lenne valami nemzetközi szorzó, akkor ez magyar válogatottságban biztos jóval többet érne.

Egyetlen csapatként a Diósgyőr nem volt képes egy fia válogatottat sem magához csábítani. Az Avas lábánál így nehéz bajnokságnak nézhetnek elébe, a többi bikaerős egyesület úgy fog elviharzani mellettük, mint a sicc.

A teljes statisztikai kimutatás elérhető itt: google.docs
Megoszlásuk egy világtérképen: google.maps

8 komment

Címkék: statisztika válogatott 2007/08

A bejegyzés trackback címe:

https://nepstadion.blog.hu/api/trackback/id/tr19128341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz.g. 2007.08.09. 18:28:12

...mivel Kenő elszerződött külföldre, így Tököli jön fel a 6. helyre a paksi retró-csapatból, 22/3-as válogatottbeli mutatójával. egyébként Éger hányszoros válogatott? se az nso-n, se a paksi csapat honlapján nincs rajta, pedig hozzájuk került, miután visszajött a spanyol másodosztályból.

ja és ha Genito azt mondta volna, hogy 100-szoros válogatott, azt hogy ellenőrizték volna? elolvassák a csomóírással lejegyzettt mozambiki válogatott meccsek jegyzőkönyveit? :D na jó, ez gonosz volt.

szerinted rajtunk kívül ez érdekel bárkit is mostmár? :D

szg 2007.08.09. 18:36:25

húha, most néztem meg a doksidat... Éger tehát csak 9-szeres válogatott? aszittem több. na sebaj.

viszont van benne egy hiba: a debreceni Sztojkov tudomásom szerint nem bolgár, hanem macedón. ld. DVSC honlapja. egyébként szerintük Sztojkov 20-szoros válogatott. ennyit Genitóékról :)).

bár végeredményben az egész teljesen mindegy...

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2007.08.10. 10:38:08

szerintem már minket sem érdekel, csak úgy teszünk. :)

a Sztojkovnak pedig jobban utána fogok járni, de én is úgy emlékeztem, hogy bolgár, így elfogadtam az első információt róla.

annó volt egy svéd-orosz állampolgár is valaki, talán a BVSC-ban. Valami "O"-betűs. Ki lehetett az?

sz.g. 2007.08.11. 16:54:05

BVSC-ből nekem Bondarenko ugrik be, ő egy ukrán középhátvéd volt. ott volt a Potemkin Karcsi is, akiről egy időben azt hitték, hogy orosz, és 'Patyomkin'-nak mondta a kommentátor :). egyébként róla most tudtam meg, hogy korábban (még futball-karrierje előtt) beatboxozott. az ilyen szájdobolós-reppelős izé, ha jól tudom. micsoda információk :))). de ha már a keletiek kerültek szóba, ne feledkezzünk meg Gricajukról sem :D.

különben elnézve ezt a Stojkovot a svédek ellen, még ha Matthäus-szerű szövetségi kapitánya is lett volna a bolgároknak, akkor se válogatta volna be. szerintem leginkább még ezért macedón, ott még a világhírű Aleksandar Bajevski is lehetett válogatott :D.

DaHintermeierhans 2007.08.16. 22:43:44

ÁLÉ, ÁLÉ, ÁLÉÁLÉÁLÉ CS.A.K. A KISPEST MINDÖRÖKKÉ, HAJRÁ VÖRÖSFEKETÉK!!!
süti beállítások módosítása